fbpx

Πώς να τροποποιήσεις την skincare ρουτίνα σου για να προστατευτείς από τις επιδράσεις της αφρικανικής σκόνης.

Πώς να τροποποιήσεις την skincare ρουτίνα σου για να προστατευτείς από τις επιδράσεις της αφρικανικής σκόνης.

Πώς να τροποποιήσεις την skincare ρουτίνα σου για να προστατευτείς από τις επιδράσεις της αφρικανικής σκόνης. 370 272 Chrysallis Proderma

Ατμοσφαιρική ρύπανση και δέρμα

Πώς να τροποποιήσεις την skincare ρουτίνα σου για να προστατευτείς από τις επιδράσεις της αφρικανικής σκόνης.

Βιώνουμε μια περίοδο έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το σύννεφο αφρικανικής σκόνης που μας έχει περικυκλώσει. Σε συνδυασμό με την φυσιολογική και υπέροχη ανθοφορία που φέρνει η άνοιξη, η ατμόσφαιρα περιέχει κάθε λογής μικροσωματίδια, από γύρη και σκόνη μέχρι βαρέα μέταλλα και άλλα τοξικά σωματίδια.

Το δέρμα μας (ή αλλιώς η βιολογική μας ασπίδα όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε) καλείται για άλλη μια φορά να αναλάβει το δύσκολο ρόλο της προστασίας μας. Είναι αναμενόμενο άμεσα αλλά και στο προσεχές διάστημα το δέρμα να αντιδράσει και να παρατηρήσετε αλλαγές λόγω του έντονου περιβαλλοντικού stress που δέχεται. Αν υποφέρετε από ακμή, ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα ίσως ήδη να αισθάνεστε κάποιες ενοχλήσεις. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το περιβαλλοντικό stress αυξάνει τη συχνότητα πρόωρης γήρανσης καλό είναι να λάβετε δράση και να δώσετε στο δέρμα σας λίγη περισσότερη αγάπη αυτό το διάστημα.

Ακολουθούν μερικές συστάσεις από την Skin coach και Educator της Chrysallis Proderma κα Μπάρμπαρα Νάνου.

  1. Χρησιμοποιήστε καθημερινά την Antipollution σειρά μας. Γιατί; Γιατί το Antipollution spritz είναι ένα ειδικό spritz που δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας ακριβώς για τέτοιες συνθήκες και προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία (για να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση). Προτείνω να το χρησιμοποιείτε περίπου κάθε 2 ώρες για όσο διάστημα βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο ή αλλιώς 2 φορές την ημέρα. Το βράδυ (ή όταν επιστρέφετε από την τελευταία έξοδο της ημέρας) επωφεληθείτε από τις αποτοξινωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες της AntiPollution Masque, η οποία σχεδιάστηκε για να μπορούμε να απομακρύνουμε τις τοξίνες και τα αλλεργιογόνα από το δέρμα μας. Περιέχει οργανικό άνθρακα από ιαπωνικά δέντρα, καολίνη και άλλα φυσικά συστατικά που προσδίδουν καταπληκτικές detox ιδιότητες. Σε κανονικές συνθήκες δε χρειάζεται καθημερινή χρήση αλλά τώρα βιώνουμε μια έκτακτη κατάσταση και άρα πρέπει να τροποποιήσουμε την skincare routine μας.
  2. Μην απολεπίζετε καθόλου το δέρμα σας αυτή την περίοδο γιατί ο όξινος μανδύας και η κεράτινη στιβάδα αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του δέρματος. Αντί για απολέπιση προτιμήστε το double cleanse με το Dual Action Pre-cleansing oil της
  3. Αφήστε για λίγες μέρες στην άκρη τις μικροσυσκευές needling, τα προϊόντα με οξέα ή αλκοόλες βιταμινών (ασκορβικό οξύ, ρετενοϊκό οξύ, ρετινάλη ή ρετινόλη). Δεν έχει νόημα να αυξάνουμε τη διαπερατότητα του δέρματος όταν ο αέρας που μας περιβάλλει είναι τόσο «υπερφορτωμένος»!
  4. Χρησιμοποιείτε τακτικά την αντηλιακή σας κρέμα RAD ή/και την πούδρα Powder me SPF καθώς η ακτινοβολία UV γίνεται ακόμα πιο βλαβερή όταν συνδυάζεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και στους ανθρώπους με φωτότυπο ΙΙΙ και ΙV θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα των δυσχρωμιών.
  5. Καθαρίζετε απαλά αλλά αποτελεσματικά τα μάτια σας με προϊόντα που δεν αφήνουν κατάλοιπα. Προτείνω το Eye makeup remover της Environ γιατί περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά και είναι κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα μάτια.
  6. Χρησιμοποιήστε κρέμες που ενισχύουν το φραγμό του δέρματος και έχουν καταπραϋντική δράση όπως η Avance Moisturiser ή η Super Moisturiser.
  7. Ενισχύστε το δέρμα σας εκ των έσω με ειδικά, no-tox συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα. Τα ιδανικότερα συμπληρώματα διατροφής για αυτή την περίοδο είναι το Skin Clear Biome συνδυαστικά με το Skin Ultimate ή το Skin Complete.

Επισκεφθείτε σήμερα ένα σημείο πώλησης!